fbpx

Приватност

Добредојдовте на MyCoolClass!

Ние го почитуваме вашето право на приватност.

Оваа Политика за приватност се однесува на ваша употреба на https://mycoolclass.com, https://school.mycoolclass.com, https://coop.mycoolclass.com, https://pl.mycoolclass.com, https://es.mycoolclass.comhttps://hk.mycoolclass.comhttps://members.mycoolclass.com  („веб-страницата“). Тоа ви кажува (клиентот и нашите членови на наставникот) што да очекуваме кога ќе собереме информации што можат да се идентификуваат лично за вас и кои се вашите права во врска со собирањето на вашите информации. Дадена е во согласност со нашите обврски согласно законот за заштита на податоците во Велика Британија 2018 година и општата регулатива на ЕУ за заштита на податоците (GDPR).

Избравме да ја формулираме нашата Политика за приватност во согласност со Законот за заштита на податоците во Велика Британија 2018 година и Општата регулатива за заштита на податоците на ЕУ бидејќи овие два закона за приватност нудат највисоки стандарди во барањата за заштита на податоците и може да ги надминат стандардите што ги бараат во вашиот регион доколку живеете надвор Велика Британија и ЕУ.

Ние нема да собереме никакви лични информации за вас, освен ако не се одговори на вас, користејќи ја нашата веб-страница или активно контактирајте со нас или регистрирајќи се за некој од нашите производи на услуга преку Интернет. Безбедноста на вашите лични информации за нас е исклучително важна за нас.

Оваа Политика за приватност редовно се прегледува за да се осигураме дека продолжуваме да им служиме на вашите интереси за приватност и го задржуваме правото да ги ажурираме доколку сметаме дека е потребно.

Внимателно разгледајте ја оваа Политика за приватност. Треба да се прочита заедно со Условите на MyCoolClass и нашата Политика за колачиња. Освен ако не е поинаку дефинирано, користените поими имаат исто значење како и во Условите.

Ако имате какви било прашања, коментари или поплаки во врска со оваа Политика за приватност, контактирајте не на деталите утврдени подолу.

1. За нас

Во оваа Политика за приватност, упатувањата на „ние“ или „нас“ се на MyCoolClass Co-Operative Limited. Регистрирани сме во Обединетото Кралство како општество според законот за соработка и општествено корист од 2014 година. Регулатива бр. RS004790.

2. Кои информации ги собираме

2.1. Регистрација со MyCoolClass

Ученици: Кога ќе се регистрирате на веб-страницата MyCoolClass, креирајте и ажурирајте го вашиот профил на ученик и / или кога купувате онлајн часови или курсеви на веб-страницата, ние ќе ги собереме следниве информации:

 • Име, адреса за е-пошта, возраст (задолжително)
 • Дома адреса, датум на раѓање, телефонски број, земја на националност (потребно за одредени курсеви)
 • Други лични податоци ако изберете да се регистрирате за сметка на MyCoolClass преку страници на трети лица, вклучувајќи ги Фејсбук и Гугл и ги дадовте вашите лични информации на тие платформи.
 • Информации за кредитни / дебитни картички
 • Податоци во врска со вашата употреба на нашата веб-страница и запишувањето на онлајн часови и курсеви
 • Информации обезбедени од вас кога допишувате со нас (вклучително и преку анкети)

Информации обезбедени од извори на трети страни, како што се Фејсбук или Гугл или наши партнери кои можат да ве поканат на одреден час или курс.

Наставници: Ако сте наставник што ја користи нашата веб-страница за да станете член на нашата соработка за наставници, ние ќе ги собереме следниве информации:

 • Име, адреса на е-пошта
 • Националност, земја на живеење и говорни јазици.
 • Основни предмети што ги предавате.
 • Возрасните групи ученици што ги предавате.
 • Големините на часовите што ги предавате.
 • Дополнителни информации за вашите квалификации ќе бидат побарани во процесот на претквалификација и одделно за пополнување на формуларот за претквалификација на нашата веб-страница.

2.2. Патување за учење
Ученици: Кога учествувате на Интернет час или учествувате на некој од нашите курсеви, може да ги собереме и зачуваме следниве дополнителни информации:

 • коментари што доброволно ги објавувате додека учествувате во онлајн дискусии со наставниците од час / курс и други ученици за време на часот / курсот.
 • какви било комуникации преку е-пошта со MyCoolClass за да побарате корисничка поддршка или да испратите прашања поврзани со Часот / курсот, може да бидете запишани.
 • секоја содржина доставена од вас за време на часот / курсот, како што се писмени задачи, квизови и испити и резултатите од какви било проценки.
 • какви било податоци и документација што ги доставувате со цел да го потврдите вашиот идентитет каде што е потребно за да добиете сертификат или академска акредитација. Целата верификација на идентитетот се извршува дома од страна на MyCoolClass.
 • одговори што доброволно ги давате на едукаторите на MyCoolClass, класа / курс или во прашалници, анкети или истражување на наставници во кои може да учествувате во врска со часот / курсот

2.3. Барање дополнителни информации за MyCoolClass класа / курс

Ние собираме информации од посетителите на нашата веб-страница кои изразуваат интерес за одредена онлајн класа или курс и сакаат да бидат контактирани од наставникот што нуди класа или курс преку нашата веб-страница. Информациите (зависни од возраста на учениците) може да вклучуваат:

 • Име, адреса на е-пошта, на ученикот и / или родителот или старателот зависни од возраста на ученикот.
 • Образование, позадина за вработување, адреса, земја на живеење и телефонски број

2.4. Пристап до веб-страницата

Кога пристапувате на веб-страницата, ние може да користиме колачиња за следење, собирање и збирни информации за вашата употреба на веб-страницата, вклучувајќи ги страниците што сте ги посетиле, специфичните URL-адреси што ве доведоа до нашата веб-страница и врските вградени на нашата веб-страница што ги имате пристапено. Овие информации можат да вклучуваат IP адреси и какви било информации собрани од колачињата. Ова исто така може да вклучува информации како што се времето и должината на посетите на одредени страници на нашата веб-страница и информациите за интеракција на страниците. За повеќе информации за нашата употреба на колачиња, обратете се на нашите Политика за колачиња.

3. Како ги користиме вашите информации

3.1. При обезбедувањето наши услуги и производи на Интернет до вас, ние ќе ги собереме, чуваме и користиме вашите лични информации за следниве цели:

3.1.1. за управување со вашата сметка на ученик или сметката на наставникот.

3.1.2. да ви обезбедиме техничка поддршка.

3.1.3. за да ви испратиме известувања и ажурирања по е-пошта за Часовите и курсевите на кои сте запишани вие или вашето дете.

3.1.4. ако земате курс за академски кредит, професионално сертифицирање и / или друго формално признавање на учењето, да му дозволите на универзитетот или друга институција да го следи и следи вашиот напредок, да ви додели соодветно признание како што е применливо и да остварите директен контакт со вас во врска со вашиот напредок и завршување на курсот.

3.1.5. повремено да ве контактираме со цел да ве поканиме да ги споделите вашите мислења и искуства со MyCoolClass и да објавите прегледи на клиенти и оценки за нашите курсеви на нашата веб-страница или на други медиумски канали.

3.1.6. за маркетинг цели, доколку ни обезбедите ваша согласност да примаме маркетинг комуникации, што може да вклучува е-пошта и / или телефонски комуникации со информации, новости и понуди на часови и курсеви на нашата веб-страница.

3.1.7. за креирање на бази на податоци за потенцијални клиенти со усогласување на демографските податоци од вашите обезличени информации со членови на пошироката јавност.

3.1.8. да ги користите вашите информации во збирен формат за да ги идентификувате трендовите на нашата веб-страница и трендовите во базата на податоци на нашите клиенти. Можеме да ги користиме овие информации во збирен и анонимен формат за да ги развиваме и подобруваме нашите содржини.

3.1.9. да споделуваме општи податоци за корисниците со нашите даватели на онлајн курсеви (Нашите наставници-членки) за истражување поврзано со едукација преку Интернет (како што е подетално утврдено подолу);

3.2. Ние користиме колачиња за да собереме информации во врска со вашата употреба на веб-страницата за да го овозможиме, одржуваме и подобруваме функционирањето на нашата веб-страница и квалитетот на нашите производи и услуги. За повеќе информации, видете ја нашата Политика за колачиња.

4. Со кого можеме да ги споделиме вашите информации

4.1. За горенаведените цели, можеме да ги споделиме вашите информации со следниве трети страни. Имајте предвид дека користењето на вашите лични податоци од страна на трети лица ќе се регулира со нивните сопствени политики за приватност и ќе предизвикаат посебни обврски според важечките закони за заштита на податоците. Предлагаме внимателно да ги разгледате сите политики за приватност на трети лица што може да се однесуваат на вас.

4.2. Трети страни кои можат да ги добијат вашите информации вклучуваат:

4.2.1. нашите даватели на услуги за плаќање (i) PayPal (Велика Британија) ограничена, (Ii) Мудриот; и (iii) Страјп АД; (iv) Payoneer

4.2.2 провајдер за платформа за управување со наши училишта (i) Ајотри

4.2.3. даватели на услуги за оценување и обележување кога се регистрирате за оценување или поднесувате дело за обележување во врска со онлајн курс;

4.2.5. давател на услуги за управување со односи со клиенти (Ајотри) (што ни овозможува, на пример, да испраќаме персонализирани комуникации по е-пошта до вас); сите односи со клиенти се управуваат дома.

4.2.6. нашиот давател на услуги за складирање и управување со датотеки.

4.2.7. нашиот партнер за трети страни за преглед и рејтинг, (Google) кој ни помага при собирање и модерирање на кој било преглед и рејтинг што можете да го изберете за да ги обезбедите нашите содржини и курсеви преку Интернет;

4.2.8. Секој субјект на кој сме должни да ги откриеме или споделиме вашите информации со цел да се усогласат со каква било законска обврска, или со цел да се спроведат или применат нашите Услови и други законски барања; или да ги заштитиме нашите права, имот или безбедност, нашите корисници или други. Ова вклучува размена на информации со други компании и организации заради заштита на измама и намалување на кредитниот ризик.

5. Како нашите наставници можат да ги користат вашите информации

5.1 Откако ќе се регистрирате во MyCoolClass, можеме да ги искористиме вашите податоци за да утврдиме кое ниво на интерес имате за запишување на понатамошни курсеви што ги нудат нашите наставници.

5.3. Нашите наставници, исто така, можат да вметнат врски во материјалот на Курсот преку Интернет или во е-пошта поврзани со Курсот, а таквите врски доколку бидат избрани ќе ве оддалечат од веб-страницата на MyCoolClass и ќе ве доведат до веб-страница на трета страна, за која наставникот е единствено одговорен. Доколку од вас се побара да доставите лични информации на веб-страници на трети страни, собирањето на тие информации нема да биде опфатено со оваа Политика на приватност и мора да се запознаете со условите и правилата за приватност на веб-страницата на трета страна пред да ја поднесете вашата информации. Во ниту еден момент од вас нема да се бара да доставите какви било информации за веб -страници на трети страни како услов за продолжување на онлајн -часовите или курсевите на веб -страницата на MyCoolClass, и вашата одлука да не дадете информации на веб -страниците на трети страни никогаш нема да влијае на вашиот напредок или какви било знаци на часот или курсот.

6. Правна основа за обработка на вашите информации

Имаме неколку правни основи за собирање и користење на личните информации опишани погоре. Тие се:

6.1. Кога употребата на вашите лични информации е неопходна за извршување на нашите обврски од кој било договор со вас (вклучително и обезбедување пристап до онлајн часови и курсеви на веб-страницата за кои сте се регистрирале и / или сте извршиле купување).

6.2 Каде што имаме изречна согласност да ги собереме, чуваме и користиме вашите информации за одредена цел, вклучително и каде што вие прифаќате да добивате маркетинг и промотивни комуникации за производи на нашата веб-страница.

6.3. Кога употребата на вашите лични информации е неопходна заради извршување на легитимните интереси на MyCoolClass или легитимните интереси на трета страна, како што се нашите даватели на класа / курсеви, се додека овие интереси не се надминуваат од вашите сопствени интереси, основните права или слободи. На пример, ќе треба да осигураме дека во овие случаи разумно очекувате да се користат вашите лични информации и дека тие ќе имаат минимално влијание врз вашата лична приватност. Такви легитимни интереси се:

6.3.1. да го спроведуваме нашиот секојдневен бизнис, вклучително и работење на целосно функционална веб-страница што нуди онлајн едукативни производи.

6.3.2. да се изградат односи со училишта, колеџи, универзитети и други институции во секторот за онлајн образование.

6.3.3. да се осигураме дека обезбедуваме високо ниво на услуги за клиенти преку постојани комуникации со клиенти и одговори на прашањата на клиентите.

6.3.4. да инвестираме, тестираме и шириме нови производи од Класа или Курс, за кои веруваме дека ќе имаат корист на нашите клиенти или потенцијални клиенти.

6.3.5. следење и обезбедување на завршување на договорните обврски.

6.3.6. спроведе истражување на пазарот и развој на бизнисот.

6.3.7. да работиме со нашата веб-страница.

6.3.8. да ја разгледате апликацијата за членство на вашите наставници, доколку аплицирате за да станете член на соработката на нашите наставници.

7. Складирање и безбедност на информациите

7.1. Сите информации се зачувани на нашите безбедни сервери. Кога ќе се регистрирате, ќе ве замолиме да изберете лозинка што ви овозможува пристап до онлајн часовите, курсевите и содржината. Вие сте одговорни за чување на оваа лозинка доверлива. Ве замолуваме да не ја споделувате оваа лозинка со никого.

7.2. Покрај тоа, ние (или трети страни кои дејствуваат во наше име) исто така може да чуваме или обработуваме информации што ги собираме за вас во земји надвор од Велика Британија или Европската економска област, кои можат да имаат различни стандарди за заштита на податоците отколку во Велика Британија и ЕУ. Поточно, серверите што ги користи нашата веб-страница се наоѓаат во Бугарија (земја на ЕУ) и ние работиме со даватели на курсеви (наставници) од целиот свет. Воспоставивме технички и организациски безбедносни мерки за да спречиме губење или неовластен пристап до вашите лични информации. Сепак, додека ние ги искористивме нашите најдобри напори за да ја осигураме безбедноста на вашите податоци, ваша одговорност е да донесете информирана одлука да ги искористите нашите услуги и производи или ако загриженоста за ракување со податоците бара да се воздржите од користење наши Веб-страница

8. Задржување на податоци

8.1. Ние ги задржуваме личните информации што ги собираме од вас каде што имаме постојана легитимна деловна потреба да го сториме тоа (на пример, за да ви обезбедиме услуга што сте ја побарале или да се усогласат со важечките законски, даночни или сметководствени барања).

8.2. Кога немаме постојана легитимна деловна потреба да ги обработуваме вашите лични информации, или ќе ги избришеме или ќе ги анонимираме или, ако тоа не е можно (на пример, затоа што вашите лични информации се зачувани во резервната архива), тогаш ние безбедно ќе ги зачуваме вашите лични информации и изолирајте ги од каква било понатамошна обработка додека не е можно бришење.

9. Твоите права

9.1. Вие како ученик или наставник ги имате следниве права за заштита на податоците:

9.1.1. Можете да ги уредувате вашите лични детали преку страницата на вашиот профил кога сакате. Ние одржуваме постапка со цел да ви помогнеме да потврдите дека вашите лични информации остануваат точни и ажурирани и да ви дадеме можност да изберете дали сакате или не сакате да добиете материјал од нас или од нашите партнери.

9.1.2. Покрај тоа, можете да се спротивставите на обработката на вашите лични информации, да побарате од нас да ја ограничиме обработката на вашите лични информации или да побарате преносливост на вашите лични информации. Повторно, можете да ги остварите овие права со контактирање со нас, користејќи ги деталите за контакт дадени во „Контактирајте го MyCoolClass“ наслов во подножјето на нашата веб-страница.

9.1.3. Може да се отпишете од одредени комуникации по е-пошта следејќи ја врската за Отпишување во самата комуникација по е-пошта. Вие исто така може да ги ажурирате вашите лични информации со најавување на веб-страницата и посета на страницата за сметка на ученикот или наставниците и да ги промените преференциите за комуникација. Вие исто така може да ни испратите по е-пошта на [заштитена по е-пошта] со цел пристап, корекција или ажурирање на вашите лични информации за нашите системи. Ние ќе одговориме на секоја е-пошта што е можно побрзо.

9.1.4. Слично на тоа, ако ги собравме и обработиме вашите лични информации врз основа на ваша согласност, може да ја повлечете вашата согласност во секое време. Повлекувањето на вашата согласност нема да влијае на законитоста на каква било обработка што ја спроведовме пред повлекувањето на вашата согласност, ниту пак ќе влијае на обработката на вашите лични информации спроведени во потпирање на законска основа за обработка, освен согласноста.

9.1.5. Ако имате какви било прашања поврзани со приватноста или нерешени проблеми, можете да контактирате со нас користејќи ги информациите дадени подолу.

9.1.6. Имате право да се жалите до органот за заштита на податоците за нашето собирање и употреба на вашите лични информации. За повеќе информации, ве молиме контактирајте го вашиот локален орган за заштита на податоците.
Детали за контакт за властите за заштита на податоците во Велика Британија, Европскиот економски простор, Швајцарија и одредени неевропски земји, вклучувајќи ги САД и Канада, се достапни овде.

10. Деца

Ние сериозно ја сфаќаме нашата законска обврска да ја заштитуваме приватноста на децата. Единствената информација што може да ја собереме за дете под 13 години е името на детето и нивната возраст; ова е така за да можат да се обезбедат часови и материјали за учење соодветни на возраста.
Родителите или старателите можат да запишат дете на возраст под 13 години за учење преку Интернет преку нашата веб-страница; за да го направите ова, родителот или старателот мора да се регистрираат за сметка и да го додадат своето дете (нив) на нивната сметка за пристап до онлајн часови и курсеви.
Деца под 13-годишна возраст не можат да креираат свои сметки на нашата веб-страница. Секое дете под 13 години што ќе се обиде да создаде сметка независно од својот родител или старател, ќе ги избрише сметката и личните податоци од нашата база на податоци за ученици.
Очекуваме родителот или старателот да го надгледуваат користењето на нашата веб-страница од страна на нивното дете. Детето нема да добие страница за профил и сите податоци што се однесуваат на употребата на нашата веб-страница од страна на детето, ќе бидат доделени на страната на родителот или профилот на Гардијан.

11. Колачињата

Нашата веб-страница користи колачиња. Колачињата се мали датотеки зачувани на тврдиот диск на вашиот компјутер, кои се користат за собирање на вашите лични информации. Можеби ќе изберете да одбиете колачиња, но ако го сторите тоа, некои од функционалностите на веб-страницата или курсевите за Интернет можеби повеќе нема да ви бидат достапни.
За повеќе информации во врска со колачињата, вклучувајќи дополнителни детали за тоа што се тие и како да ги одбиете, видете ја нашата Политика за колачиња.

12. Контакт детали

Кооперативна MyCoolClass Limited
ФАО: Офицер за заштита на податоци
Е-пошта: [[заштитена по е-пошта]]

13. Ажурирање на оваа Политика на приватност

Може да ја ажурираме или менуваме оваа Политика за приватност од време на време, за да се усогласиме со законот, во согласност со најдобрите практики во нашата индустрија или да ги исполниме нашите променливи деловни барања. Сите ажурирања или измени ќе бидат објавени на веб -страницата. Продолжувајќи да пристапувате до веб -страницата, користете онлајн курсеви и содржини и/или обезбедете содржина во врска со онлајн курсевите и содржината, ќе се смета дека сте ја прифатиле Политиката за приватност, изменета и дополнета во моментот на вашиот пристап и употреба. Додека MyCoolClass прави напори да обезбеди преведени верзии на нашите правила, сите јазици освен англискиот нема да се сметаат за официјални и не можеме да гарантираме за точноста на автоматизираните преводи.

 

Последно ажурирање на оваа страница септември 2021 година