fbpx

Колачиња

Што се колачиња?

Колаче е мало парче податоци (текстуална датотека) што веб-страница - кога ја посетува корисник - бара од вашиот прелистувач да го зачува на вашиот уред за да запомните информации за вас, како што се вашиот избор на јазик или информации за најавување. Тие колачиња се поставени од нас и се нарекуваат колачиња од прва страна. Ние исто така користиме колачиња од трети лица - кои се колачиња од домен различен од доменот на веб-страницата што ја посетувате - за нашите напори за рекламирање и маркетинг.

Ние користиме колачиња од повеќе причини

  • да работи суштински компоненти на веб-страницата на MyCoolClass,
  • за да го подобрите вашето искуство со користење на MyCoolClass,
  • за подобро разбирање како луѓето ја користат веб-страницата. Ова исто така може да вклучува колачиња од веб-страници на трети лица за социјални медиуми.

 

Треба да ја прочитате оваа Политика за колачиња со Услови и правила Приватност.

 

Преференции за колачиња

Може да ги промените поставките за колачиња во кое било време, следејќи ги упатствата на дното на страницата во делот „Управувајте со вашите колачиња“.

 

За што се колачиња?

Ние користиме колачиња и други технологии за следење за следниве цели:

  • Да се ​​анализира како посетители, вие нашата веб-страница
  • Да се ​​анализира популарноста на часовите и курсевите

Да ни помогне да направиме функционални и подобрувања на содржината на нашата веб-страница

Управување со вашите преференции за колачиња

Може да ги користите вашите преференции за колачиња на веб-страницата MyCoolClass, а можеби ќе сакате и да контролирате колачиња преку поставките на вашиот веб прелистувач. Повеќето веб-прелистувачи овозможуваат одредена контрола на повеќето колачиња. За да дознаете повеќе за колачињата, вклучително и како да видите кои куки се поставени, посетете ја страницата www.aboutcookies.org или www.allaboutcookies.org

 

Откријте како да управувате со колачињата на популарните прелистувачи:

За да најдете информации во врска со другите прелистувачи, посетете ја веб-страницата на развивачот на прелистувачи.

За да не се следите од Google Analytics на сите веб-страници, посетете ја страницата  http://tools.google.com/dlpage/gaoptout