fbpx
Што е самовработена настава?

Што е самовработена настава?

Идејата да се биде самовработен Може да изгледа страшно да преминете од работа за некој друг до работа за себе. Отсекогаш ја имав оваа визија за самовработените наставници кои се некакви водени типови на Бренсон или Маск кои го контролираа секој дел од нивниот живот; додека не...
Пет типа на системи за наградување за вашите онлајн часови

Пет типа на системи за наградување за вашите онлајн часови

Покрај наставните програми и интересните материјали за часови, многу наставници сакаат да планираат ефективни системи за наградување за нашите онлајн часови. Наградите можат да ја подобрат мотивацијата и уживањето, што може да направи значителна разлика во текот на лекциите. Систем за наградување, исто така, ...
Чесен работен ден за чесна плата

Чесен работен ден за чесна плата

Првата работа ја имав кога имав 16 години. Работев како касиерка во бензинска пумпа во Стоук-он-Трент во Англија. Мојот шеф беше многу заинтересиран да продава моторно масло и ми рече дека морам да се обидам да го продадам на клиентите кои дојдоа да платат за нивниот бензин. Ова е кога...
5 вообичаени англиски грешки што ги прават младите ученици

5 вообичаени англиски грешки што ги прават младите ученици

Ако вашето дете учи англиски неколку години и има развиено добар вокабулар, може да откриете дека сè уште прави редовни грешки што ја ограничуваат нивната комуникација. Еве пет вообичаени грешки што ги прават младите ученици и неколку предлози за...
Платформа за онлајн учење – инвестирано во иднината

Платформа за онлајн учење – инвестирано во иднината

  Индустријата за онлајн учење порасна за 900% од 2000 година. Ниту една друга индустрија никогаш не може да сонува за таква експанзија. Ако постоеја сомнежи за иднината на онлајн образованието, тие беа разнесени од реалноста. Пандемијата Ковид-19 го промени образованието...